ARTIK AİDAT VE BAĞIŞLARINIZ İNTERNET BANKACILIĞI ÜZERİNDEN YAPABİLİRSİNİZ TÜRKİYE İŞ BANKASI HÜSEYİNGAZİ ŞUBESi'DİR İBAN NO TR 08 0006 4000 0014 3890 0048 80 ALICI ADRESİ (ÇORUM İLİ ALACA İLÇESİ KARATEPE KÖYÜ DAY.DERNEĞİ ) GENÇLİĞE ÇAĞRI BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUNUZ.
Duyurular

Değerli Karatepe Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Dernek üye aidatları ve yer parası borcu olanlar yıl bitmeden borcunuzu İsmet Bahadır'a  saat 10:00 ile 17:00)veya Ferudunçelik Muhtarımız Hasan Hüseyin Güngör'e ödeyebilirsiniz. Yıl sonu itibarı ile Denetim Kuruluna hesap kesim işlemi yaptırılacaktır. Borcunuzu öğrenmek için    GOOGLE--- karatepekoyu.com …. adresinde  TC NUMARANIZI GİREREK ÖGRENEBİLİRSİNİZ. Selamlar.


Çorum Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Anket
Türkiye ekonomisi nasıl gidiyor ?
 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
  Gezilecek Yerlerimiz

Farklı tarihlerden farklı yapılara sahip olan Kırşehir'de sadece medreseler, camiler, türbeler ve kiliseler değil; şifalı kaplıca suları da sizleri büyüleyen detaylar arasında olacak.

Bir Kırşehir gezisi planlıyorsanız eğer, sizlere bu sayfamızda gezilecek ve görülecek mekanlar hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Şehrin gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında mutlaka Hashöyük'ün olmasını öneririz. Hititler döneminden günümüze kadar gelen kalıntılara ev sahipliği yapan Hashöyük, il merkezine 35 kilometre uzaklıktadır. Kolay bir ulaşıma sahip olmakla birlikte, yıl içerisinde hatrı sayılır bir ziyaretçi potansiyeli vardır.

Şehrin gezilecek bir diğer durağı ise; Ahi Evran Camii ve Türbesi'dir. Ahilik teşkilatının kurucu olan Ahi Evran'ın ismini taşıyan cami, 1482 yılında yaptırılmıştır. Kırşehir'in il merkezinde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahiptir. Ahi Evran Camii ve Türbesi aynı zamanda şehrin en ünlü dini yapılarının başında gelir. Caminin içerisinde Ahi Evran'ın türbesi vardır ve türbeye cami içinden bir merdiven yardımıyla çıkılır. Şehrin turistler tarafından en çok ziyaret gören noktalarından biridir bu dini yapı.

Cacabey Medresesi ise yine şehir merkezinde bulunan tarihi mekanlardan biridir. 1272 yılından bu yana sağlamlığını koruyan medrese, 

Kırşehir Beyi Cacoğlu Emir Nurettin'in isteği üzerine inşa edilmiştir. Yapıldığı ilk dönemlerde her ne kadar medrese olarak hizmet vermiş olsa da sonraki dönemlerde cami olarak kullanılmıştır. Caminin mavi çinilerle süslü olan minaresi sebebiyle halk arasında cıncıklı cami olarak adlandırılmaktadır. Cacabey Medresesi'nin biraz da mimari yapısından bilgiler verelim. Kare planlı olarak inşa edilen bu medresenin yapımında kesme taş kullanılmıştır. Medresenin özellikle giriş kapısı süslemeleriyle göz doldurmaktadır ve tabii ki tek şerefeli minaresi de çinileriyle göz dolduran parçalar arasındadır.

Aşık Paşa Türbesi de gezi listenize dahil etmenizi önerdiğimiz yerler arasındadır. Aşık Paşa Türbesi, 13. yüzyılda yaşamış olan mutasavvuf şairlerinden Aşıkpaşa'n

ın mezarı bulunmaktadır. Aşıkpaşa'nın ölümünden sonra yeğeni ve Eratna veziri Alaaddin Ali Şah ruhi tarafından inşa edilmiştir. Türbe şehir merkezinde bulunduğu için kolay bir ulaşım yoluna sahiptir.

Kırşehir'in gezilecek yerleri bunlarla sınırlı değil. Farklı yerlerde bulunan şifalı sularında dinlenip huzur bulmak ayrı bir keyif verir. Şehrin, tarihi mekanlarını gezerken doğal güzelliklerini ve şifalı kaplıcalarını da keşif noktalarınız arasında olmalı.

 
Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Son Ziyaretçi Yorumları
İbrahim Bahadır
Siteyi yapan arkadaşların emeğine sağlık çok güzel olmuş. Sitenin daha iyi geliştirerek köylümüzün gerekli ilgiyi göreceğine inanıyorum.

Seyrani durak
Adlarini internet kanal Ile cok gec.. Ogrendigim hakkin rahmetine kavusanlarin yakinlarina bassagligi ve sabirlar dilerim. Seyrani durak

Selahattin Kahraman
GENÇLİĞE ÇAĞRI BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUNUZ.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler