ARTIK AİDAT VE BAĞIŞLARINIZ İNTERNET BANKACILIĞI ÜZERİNDEN YAPABİLİRSİNİZ TÜRKİYE İŞ BANKASI HÜSEYİNGAZİ ŞUBESi'DİR İBAN NO TR 08 0006 4000 0014 3890 0048 80 ALICI ADRESİ (ÇORUM İLİ ALACA İLÇESİ KARATEPE KÖYÜ DAY.DERNEĞİ ) GENÇLİĞE ÇAĞRI BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUNUZ.
Duyurular

Değerli Karatepe Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Dernek üye aidatları ve yer parası borcu olanlar yıl bitmeden borcunuzu İsmet Bahadır'a  saat 10:00 ile 17:00)veya Ferudunçelik Muhtarımız Hasan Hüseyin Güngör'e ödeyebilirsiniz. Yıl sonu itibarı ile Denetim Kuruluna hesap kesim işlemi yaptırılacaktır. Borcunuzu öğrenmek için    GOOGLE--- karatepekoyu.com …. adresinde  TC NUMARANIZI GİREREK ÖGRENEBİLİRSİNİZ. Selamlar.


Çorum Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Anket
Türkiye ekonomisi nasıl gidiyor ?
 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
GENÇLİĞE ÇAGRI
 
 

GENÇLİĞE ÇAĞRI

Tanımadığımız biri ile iletişime geçtiğimizde, ilk sorular olarak nerelisin? Köy ile bağlantın var mı? Hangi köy? Hangi sülale? Kimlerdensin? …’yı tanır mısın? Soruları ardı ardına gelir. Özellikle bir önceki nesildeki baba, anne, dede, babaanne vb. ortak noktalar oluşturur. Her soru karşımızdakini tanımamızı sağlarken aramızdaki iletişimi, sıcaklığı artırır. Hatta bazen uzak yakın akrabalıklar bile ortaya çıkar.

Ne zaman köye gitsek büyüklerimizin yaptığı geçmişe dönük muhabbetlere kulak kabartır, merak ve hayranlıkla dinleriz. Birçoğumuz için köyler artık bayram, düğün ve cenazelerde hatırlanır oldu. Okunabilir mezar taşları ise bizi geçmişimize götüren birer yazıttır mezarlıklarımızda.

Ecdadımız, ailesinin yaşam mücadelesi için yorganı ve döşeğini sırtlanıp şehirlere göçmüş. Şehirler onlar ve onlardan sonra gelen evlatları için doyduğu yer olmuş. Şehirde yaşam mücadelesi kazanılmış olsa bile içimizde hep bir yan eksik kalmış. Bencillik, çıkarcılık ve maddi beklentiler içimizdeki birlik ve beraberlik duygusunu bastırarak aramızdaki iletişimi bitirme noktasına getirmiş.Hatta birinci derecede arkaba çocukları malesef birbirlerini tanıyamaz duruma gelmiştir.Geçmişte kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan bu topraklar atalarımızın bizlere mirası değil gelecek nesillerin bir emaneti hassasiyeti ile davranarak,

. Geçmişten gelen köklerimizden kopmadan. Gurbette olsak da bir ayağımız her zaman köyümüzde, memleketimizde olacaktır. Çünkü bazılarımız fark etmese bile geçmişimizin hatıraları köylerde yaşıyor veya hayat buluyor.

Kışın sıcak bir sobanın etrafında toplanmak, baharda mis kokulu, kuş, börtü, böcek cıvıltılı gözünüzün alabildiğine bir yeşil doğada buluşmak, yazları ağaç gölgelerinde serinlemek veya dört mevsim köy evleri, köy meydanlarında birlikte olmak hayal mi?

İmece ile yaşayan bir ecdadın evlatları şimdilerde şehrin beton yığınları arasına mahkûm olmuş, şehrin karmaşık labirentlerinde, keşmekeşesin de kaybolmuştur. Dahası insanımız için bırakın köylüsünden haberdar olmayı, kapı komşusundan bile bihaber yaşam tarzı yer tutmuştur.

Ölümler ve doğumlar ile hayat devam ediyor. Gelişen teknoloji her geçen gün bir ve beraber olduğumuz yaşam tarzımızı bireysele dönüştürmektedir. Geniş aileler çekirdek ailelere çoktan dönüştü. Şimdiki neslin birbirini tanıma ve iletişim kurmadaki sıkıntıları gören bizler, yeni nesil için olacakları görmezden gelemeyiz.

Bizler aramızdaki birlikteliklerle diri kalmalıyız ki bir sonraki nesil ecdadını bilsin, saygı göstersin ve kendinden sonraki nesillere birlikteliği aşılayabilsin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkabilsin, Diri kalmanın yolu ise ortak değerler ile aynı çatı altında teşkilatlanmaktadır. Bu yapı #DERNEK ve #DERNEKLEŞME  ile olur. Köy derneğimizin bir sivil toplum kuruluşu olarak büyümesi ve güçlenmesi için hep birlikte çalışalım.

Sivil toplum örgütü olarak dernekler insanlara hizmet misyonu ile çalışırlar. Derneklerde esas olan #BEN anlayışından öteye #BİZ anlayışıdır. Aktif bir yönetimi, derneğin tüm üyeleri ister fakat bunun gerek ve yeter şartı etkin üye hareketindedir. Derneğin işlevini birkaç kişinin sırtına yükleyerek kenardan izlemek,olumsuz negatif eleştiriler yapmak yerine birlik ve beraberliğe yönelik yapıcı olup derneğe herkesin sahip çıkması benimsenmelidir.Elbette  eleştiri olacak ama pozitif olmalıdır.

Aktif bir yönetime sahip dernekler hizmetlerini dernek üyeleri ile sınırlı tutmayıp küçük birliktelikleri daha büyük birlikteliklere taşımalıdır. Bu birliktelikler ortak amaca sahip derneklerin bir araya gelmesiyle federasyonları ve daha büyük bölgesel, ülke çapında ve ya dünya çapında birleşmeler ile konfederasyon yapılarını oluşturur. Bu oluşumlar da bulunan dernekler kendi içyapılarında köy veya bölgelerine hizmet ederken içinde bulundukları federasyon veya konfederasyon yapısıyla milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunarak tek başına derneğin yapamadıklarını federasyon ve konfederasyondan aldığı güçle yapabilmektedir..

Federasyon ve konfederasyon yapısı derneklerin gücünü – etkinliğini artırırken, alınan hizmetin kalitesini -miktarını birleşen dernek sayısı oranında artırır. Birlikte olmaktan güç doğar. Güç isteyen dernek yönetimleri vizyonlarında federasyon ve konfederasyon yapılanmasına mutlaka yer vermeli ve buralardada aktif olarak çalışmalıdır.işte bu sebeblerle bütün gençlerimizi dernek bünyesinde görmekten mutluluk  duyarız. Ayrı aile oluşturmuş  bütün gençlerimizi üye olmaya davet ediyorum.(üyelikler artık bu kadar kolay iken)

Şartlar1-Kimlik Fotokopisi

       2-2 adet Fotograf

       3-Yıllık Aidat

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim

Dünya kimseye kalmaz (Yunus Emre)

12.08.2018
SELAHATTİN KAHRAMAN
 

Okunma Sayısı: 1213

 


Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Son Ziyaretçi Yorumları
İbrahim Bahadır
Siteyi yapan arkadaşların emeğine sağlık çok güzel olmuş. Sitenin daha iyi geliştirerek köylümüzün gerekli ilgiyi göreceğine inanıyorum.

Seyrani durak
Adlarini internet kanal Ile cok gec.. Ogrendigim hakkin rahmetine kavusanlarin yakinlarina bassagligi ve sabirlar dilerim. Seyrani durak

Selahattin Kahraman
GENÇLİĞE ÇAĞRI BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUNUZ.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler